top of page

עגבניות צלויות - מתכון בנוסח טוסקנה

עודכן: 16 באפר׳

עגבניות צלויות בנוסח טוסקנה בנינג'ה - מתכון קל, טעים ובריא במיוחד!

דקה אחת של הכנה ויש לכם עגבניות צלויות שישדרגו בקלות כל מנה וכל ארוחה.


אבל למה בכלל לצלות עגבניות?

לא יותר בריא לאכול אותן טריות?


חשוב לי להסביר שאורח חיים בריא חייב להיות מהנה. וכדי שנהנה ממנו חשוב מאד שנגוון את הטעמים, המרקמים והמראות שלו.

אז חוץ מירקות טריים, אני יכולה לספר לכם שירקות צלויים כאנטיפסטי נמצאים אצלי בשגרת האכילה השבועית ומוסיפים לי טעמים ומרקמים ששונים מאלה שבירקות הטריים.

אבל באופן ספציפי לגבי עגבניה הבישול / האפייה / הצלייה שלה מוסיפים כאן יתרון נוסף ומיוחד. העגבניה עשירה מאד בנוגד חמצון ששמו לויקופן.

לויקופן הוא פיגמנט צימחי ממשפחת הקרוטנואידים. הוא נחשב לנוגד חמצון עוצמתי הנלחם ברדיקלים חופשיים - מה שהופך את העגבניה למזון על.

לויקופן הוא נוגד חמצון חשוב ויעיל מאד כנגד סרטן הערמונית וסוגים נוספים של מחלת הסרטן, דלקות, כנגד מחלות לב וסוגים מסויימים של שבץ מוחי.

כמו כן לויקופן נמצא גם יעיל כנגד מחלות ניווניות כמו אלצהיימר ופרקינסון.


מה שמפתיע וחשוב בכל נושא העגבניות הוא שהלויקופן נספג לגופינו הרבה יותר טוב מעגבניות מבושלות, אפויות וצלויות מאשר מעגבניות טריות.

יעילות הספיגה שלו גם גבוהה יותר מרסק עגבניות מאשר מעגבניות טריות.


רוצים לשפר את ספיגתו עוד יותר?

הנה, קבלו טיפ נוסף: צרפו לתבשיל שלכם גם שמן זית - גם בישול וגם שמן זית יתרמו לספיגה המקסימלית של לויקופו במעי.

המתכון הזה מאפשר לכם את כל הטוב הזה בקלי קלות.


החומרים:

עגבניות

שמן זית

שום טרי כתוש או שום גבישי

מלח

פלפל

תערובת עשבי תיבול מיובשים


אופן ההכנה:

1. חוצים את העגבניות לשניים.

2. מרססים שמן זית ומפזרים את כל התבלינים שבמתכון.

3. אופים בתנור נינג'ה בתוכנית airfry בטמפרטורה של 200 מעלות כ 14 דקות (תלוי בכמות העגבניות - מוזמנים מדי פעם לפתוח את הנינג'ה ולבדוק את מידת הצליה)

לבריאות ובתיאבון!



מתכון לעגבניות צלויות בנוסח טוסקנה



למתכונים נוספים לחצו כאן :





הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ואורח חיים בריא 26 שנים ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים, טיפים, מתכונים ועוד שלל הפתעות: להרשמה לרשימת הדיוור





פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page