מהי דיאטנית קלינית?

תחום התזונה הינו רחב ומורכב ודורש ידע, הבנה והכרות מעמיקה בארבעה רבדים עיקריים:

1. הרובד הפיזיולוגי – שקשור לגוף האדם במצבי בריאות ובמצבי החולי השונים

2. הרובד של המזון – הכרות מעמיקה עם מגוון המזונות על הרכביהם השונים וצורות הכנת המזון

3. הרובד של התזונה – השפעת המזונות השונים על גוף האדם – בבריאות ובחולי

4. הרובד הפסיכולוגי – השפעת המצב הנפשי על האכילה

 

לדיאטנית הקלינית יש את כל הידע, ההכשרה והנסיון בכל ארבעת הרבדים שציינתי בכלל, וביחסי הגומלין ביניהם בפרט.

 

דיאטנית קלינית (תזונאית קלינית) הינה אשת מקצוע מתחום התזונה אשר עברה בהצלחה את הלימודים וההכשרות הבאות:

בוגרת תואר ראשון באוניברסיטה במדעי התזונה (B.Sc Nutrition) שלוש שנות לימוד

עברה הכשרה מקצועית (סטאז') בבית חולים ובמסגרת קהילתית (כמו לשכת בריאות או מרפאת קופת חולים) – חצי שנה

עברה בהצלחה את המבחן הממשלתי של משרד הבריאות

רק לאחר שעמדה בהצלחה בשלושת התנאים הללו היא תקבל רישיון עבודה ממשרד הבריאות שנקרא "תעודת תזונאי דיאטן". 

תזונה הינו מדע שמתחדש כל העת ולכן כל דיאטנית מתעדכנת באופן שוטף בחידושי המחקר המבוסס מדעית. דיאטניות רבות משתתפות כל הזמן בהשתלמויות רבות ובכנסים הרבים המתקיימים מדי שנה בארץ ובחו"ל. 

ISRAEL