ביגלה ולחמניות מ 2 חומרים ללא לישה וללא שמרים

לחם הוא מוצר מזון בסיסי בתזונה שלנו.

כשאתם מכינים לחם לבד בבית הוא יכיל מספר רכיבים בודדים בלבד: קמח, מים, שמרים ומלח.

לעומת זאת מספיק להציץ ברשימת הרכיבים של לחם שקונים בסופר כדי להבין שמדובר במזון אולטרה מעובד.

על מזון אולטרה מעובד ניתן לקרוא כאן:

https://www.zviadiet.co.il/post/מזון-אולטרה-מעובד-מהו-למה-הוא-גורם-ולמה-כדאי-להפחית-ממנו

מכיון שאנחנו חיים בעידן שבו אנחנו רוצים לטרוף את העולם: לגדל ילדים בריאים בנפשם ובגופם, לנהל קריירה, לטייל בעולם, לבלות, לתחזק בית למופת, להיראות טוב, להיות בריאים ולנהל אורח חיים בריא הכולל ספורט ותזונה בריאה - זה כל כך טבעי שקיצורי דרך חשובים ומסייעים לנו.

זאת הסיבה שאני קונה לחם מכיון שאני לצערי לא מוצאת את הזמן לאפות אותו ואגלה לכם בסוד שאני גם לא אוהבת את כל ההתעסקות עם השמרים.

רוצים לדעת איך לקנות את הלחם הבריא ביותר?

מוזמנים לקרוא בקישור הבא:

https://www.zviadiet.co.il/post/manage-your-blog-from-your-live-site


אבל חכו רגע, לפני שאתם רצים לקנות את הלחם הבא, יש לי שאלה:

אם הייתי אומרת לכם שיש דרך גאונית לאפות בבית לחמניות משני רכיבים בלבד ללא שמרים, ללא לישה ובקלי קלות, הייתם מנסים?

אז זה מה שאני עשיתי כשכמה נשים מאחת הסדנאות שלי סיפרו לי על המתכון המדהים הבא.

מדובר פה במתכון מאד קל להכנה ובלחמניות בריאות וטעימות במיוחד!


החומרים:

1 כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה

200 מ"ל יוגורט ביו טבעי (אפשר גם מועשר בחלבון)

לתיבול של הבצק ניתן להוסיף רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור

לעיטור למעלה ניתן לקשט עם:

שומשום (אני מעדיפה שומשום מלא)

פרג

זעתר

אז איך מכינים:

1. שמים בקערה את הקמח, האבקת אפיה, היוגורט והמלח והפלפל ומערבבים היטב. הבצק יוצא קצת דביק בשלב הזה.

2. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש אותו תוך כדי הוספת עוד קמח עד שהבצק מתאחד (אני הוספתי בערך 3 כפות קמח).

3. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שוים. מכל חלק ניתן להכין לחמניה על ידי יצירת עיגול ואם הוא עדיין דביק המשיכו לקמח קלות.

אפשר גם ליצור מכל חלק נחש על ידי גלגול שלו ואז את הנחש לעגל לצורת ביגלה ולהדביק את הקצוות.

מסדרים את הבצקים על תבנית עם נייר אפיה.

4. כל לחמניה או ביגלה ניתן לקשט למעלה בדרך הבאה: מרטיבים קצת את האצבעות במים ואז מלטפים את הלחמניה או הביגלה למעלה כדי שקצת יתרטבו ועל החלק הרטוב מפזרים שומשום או פרג או זעתר.

5. מחממים מראש תנור ל 175 מעלות.

6. אופים ב 175 מעלות למשך 20 דקות.

7. מעלים את הטמפרטורה ל 220 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.

8. מוציאים, מניחים שיצטנן ו...אוכלים :)

9. הערה חשובה: ניתן להקפיא את מה שלא אכלתם ולהוציא ולחמם בכל הזדמנות.


ושלא תגידו שלא פינקתי אתכם גם בחישוב קלורי: כל יחידה מכילה כ 185 קלוריות שזה שווה בערך ל 2 פרוסות לחם מלא.


לחמניות כוסמין מלא ויוגורט


ביגלה מכוסמין מלא ויוגורט


לבריאות!

0 צפיות
ISRAEL