top of page

איך מכינים שניצלים בתנור נינג'ה ב 5 דקות

עודכן: 16 באפר׳

טיגון היא דרך הכנת המזון הכי מזיקה שיש בגלל ההשלכות הבריאותיות המזיקות שלה. הסיבות לכך רבות ומגוונות וכדאי להכיר אותן:


  1. מזון מטוגן הוא מזון בעל תכולה קלורית גבוהה - מזונות מטוגנים עשירים בקלוריות מכיוון שבמהלך הטיגון הם סופגים את השומנים המשמשים לטיגון. הקלוריות הנוספות יכולות לתרום לעלייה במשקל ולבעיות בריאות נלוות. כדי להבין עד כמה מזונות מטוגנים עשירים בקלוריות צריך להבין ששמן הוא החומר הכי עשיר בקלוריות בטבע. בכוס אחת של שמן יש 2000 קלוריות.

  2. חמצון ורדיקלים חופשיים - הטמפרטורות הגבוהות המשמשות בטיגון עלולות לגרום לחמצון שמנים, מה שמוביל להיווצרות של רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים יכולים לתרום לדלקת וליצירת תהליכים חמצוניים בגוף הקשורים לבעיות בריאות שונות, כולל מחלות לב וסרטן.

  3. היווצרות אקרילאמיד - טיגון של מזון עמילני (לדוגמה סופגניות, ספינג',צ'יפס, בטטה, שניצל וכו') בטמפרטורות גבוהות עלול להוביל להיווצרות של חומר שנקרא אקרילאמיד, זוהי תרכובת כימית שקשורה בסיכון מוגבר לסרטן. אקרילאמיד נוצר כאשר פחמימות מסוימות מגיבות עם חומצות אמינו בטמפרטורות גבוהות, כמו במהלך טיגון.

  4. היווצרות שומני טראנס - טיגון בטמפרטורות גבוהות עלול להוביל להיווצרות שומני טראנס, הנחשבים לא בריאים. שומני טראנס קשורים לסיכון מוגבר למחלות לב מכיוון שהם יכולים להעלות את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהוריד את רמות הכולסטרול הטוב (HDL). שומן טרנס נחשב לשומן המזיק ביותר מבחינה בריאותית.

  5. אובדן של חומרים מזינים - טיגון יכול לגרום לאובדן של כמה רכיבים תזונתיים מסיסים במים, כגון ויטמין C וויטמיני B מסוימים. בנוסף, האופי הרגיש לחום של חלק מהרכיבים התזונתיים עלול להיפגע במהלך תהליך הטיגון.

  6. בעיות עיכול - מזון מטוגן יכול להיות קשה יותר לעיכול, מה שמוביל לאי נוחות, נפיחות ובעיות עיכול אחרות. תכולת השומן הגבוהה במזון מטוגן יכולה גם להאט את תהליך העיכול ולגרום לתחושת כבדות.

  7. מחלות כרוניות - צריכה קבועה של מזון מטוגן נקשרה לסיכון מוגבר לפתח מחלות כרוניות כגון סוכרת מסוג 2, השמנת יתר ומחלות לב וכלי דם. באורח חיים בריא ובתזונה ים תיכונית מומלץ לאכול כמה שפחות מזון מטוגן.

שניצל הוא אחד המזונות הטעימים והפופולריים כמעט בכל בית.


רוצים להכין שניצל טעים אבל בריא יותר ללא טיגון, דל בקלוריות ולא פחות חשוב - במהירות ובקלות?

אז הגעתם למקום הנכון :)

כיום יש בשוק שפע של תנורים קטנים כמו נינג'ה ודומיו שניתן להכין בהם מאכלים במרקם קריספי וטעים ללא טיגון.


קבלו מתכון מושלם להכנת שניצלים ב 5 דקות בתנור נינג'ה


החומרים:

חזה עוף ביצה פירורי לחם ( אני מעדיפה מכוסמין מלא)

תבלינים (אני מעדיפה להשתמש בתבלינים טהורים כגון: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור ומלח. משתמשת גם בקארי צהוב מאד מסוים שמורכב מתערובת מאד ספציפית של תבלינים טהורים)

שמן (אני מעדיפה שמן קנולה בכבישה קרה)


אופן ההכנה:

1. לוקחים 2 קעריות.

בקערית אחת שמים ביצה ומערבבים אותה ובקערית השניה שמים פירורי לחם, תבלינים ושמן ומערבבים הכל עד לקבלת מרקם כמו של בוץ.

2. כל חזה טובלים בקערית עם הביצה ואחר כך בקערית עם הפירורי לחם המתובלים

3. מחממים את תנור הנינג'ה לתוכנית של גריל ואופים למשך 5 דקות.

בתיאבון!




אם אין לכם בבית תנור נינג'ה ובכל זאת אתם רוצים להכין שניצל אפוי (ולא מטוגן) בתנור רגיל אתם מוזמנים ללחוץ כאן:



למתכונים נוספים שכולם בריאים, טעימים וקלים להכנה לחצו כאן:





הכותבת היא צביה, דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ולאורח חיים בריא 26 שנים.

ליצירת קשר: 0546696232



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים, טיפים, מתכונים ועוד שלל הפתעות:

3,466 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page