top of page

איך מכינים ארוחה שלמה בסיר אחד? מתכון דיאטטי טבעוני ומושלם!

עודכן: 29 בנוב׳ 2023

גם את רוצה להכין ארוחה בריאה, טעימה, מזינה, משביעה, דלת קלוריות ושתהיה קלה להכנה?

לא כזאת שאחריה המטבח שלך נראה כמו סופת הוריקן... כי למי יש כוח לשטוף כל כך הרבה כלים?!

כשאנחנו מנהלות אורח חיים בריא אנחנו רוצות לעשות זאת בקלות, בפשטות, בהנאה ובכיף!

כי אם זה יהיה קשה ומסורבל לא נוכל להתמיד בו לאורך זמן.

בסרטון הבא אלמד אותך איך להכין ארוחה שלמה, טעימה ומזינה בסיר אחד!

ארוחה בריאה וטעימה שכוללת ירקות, פחמימות מלאות וקטניות (כמקור לחלבון מהצומח) בסיר אחד ובכמה דקות!

אז הנה המתכון:

חומרים:

2 ספלים של גרגירי חומוס קפואים

1/2 - 3/4 ספל קוסקוס מלא

1 סלסלת פטריות טריות קלופות, שטופות ופרוסות לפרוסות דקות

1 סלסלת עגבניות שרי או 4 עגבניות שטופות וחתוכות

כשליש שקית מדליוני תרד קפואים

מעט שמן זית

מים רותחים

מלח

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר מעט שמן זית ומחממים על חום יחסית גבוה.

2. כשהשמן חם שופכים לסיר את סלסלת הפטריות החתוכות ומשחימים קלות.

3. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, מערבבים ומבשלים עוד כ 2-3 דקות.

4. מוסיפים את מדליוני התרד לסיר ומערבבים.

5. בשלב זה מוסיפים קצת מים רותחים לסיר על מנת להעשיר את התבשיל בנוזלים. מנמיכים את האש לאש נמוכה.

6. מוסיפים מלח לפי הטעם.

7. מוסיפים את גרגירי החומוס וביחד איתם עוד מים כדי שיאפשרו להם להתרכך.

8. סוגרים את הסיר ומבשלים את התבשיל כ 20 דקות. בודקים וממשיכים לבשל עד שגרגירי החומוס יתרככו.

9. כשגרגירי החומוס התרככו מוסיפים את הקוסקוס המלא ואיתו קצת מים רותחים.

10. סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל.

הערה: מפסיקים את הבישול במידת הבישול הרצויה לכם. כלומר אם רוצים את התבשיל עשיר יותר בנוזלים (כמו מרק) משאירים קצת מים בסיר, ואם רוצים אותו מוצק יותר ממשיכים לבשל עד שרוב המים יתאדו.

בתיאבון!

אין טוב ממראה עיניים! ולכן כל התהליך מוסבר מאד יפה ופשוט בסרטון הבא:


למתכונים דיאטטים, טעימים, בריאים וקלים להכנה היכנסו לדף המתכונים שלי: https://www.zviadiet.co.il/recipes

ואם אתם אוהבים סרטוני מתכונים אתם מוזמנים להצטרף לעמוד היוטיוב שלי: https://www.youtube.com/channel/UCJT86qmWTFNnDozgX6aubeg?view_as=subscriber



הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות 26 שנים.



 

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים, טיפים, מתכונים ועוד שלל הפתעות:




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page