top of page

מתכון לפסטו

עודכן: 1 ביוני

"פסטו זה החיים" כך אומרת הבת שלי.

ואכן כשיש לי ממרח פסטו במקרר הבנות שלי תמיד מוצאות למה להוסיף אותו: לפסטה, לטוסט, לתבשילים ואפילו סתם כך על צנים עם גבינה לבנה וקיבלתם שדרוג מושלם.

יש הרבה סוגי פסטו שניתן לקנות בסופר. ככלל, פסטו שנמצא בצנצנת זכוכית במקרר יהיה תמיד עדיף על פסטו שנמכר על המדף הרגיל. וזאת מכיוון שהפסטו מורכב מבזיליקום שהוא ירק. ירק דורש אחסנה בקירור כדי שלא יירקב. ולכן צנצנות פסטו שנמכרות על המדף הרגיל (ולא במקרר) יכילו בהכרח יותר כימיקלים משמרים.

אבל אני רוצה לשאול אתכם שאלה, מדוע לקנות ממרח פסטו שמכיל חומרים כימיים מלאכותיים מיותרים למיניהם כשאפשר להכין אותו בבית בקלות ובמהירות? ויותר מזה, אלמד אתכם גם את שיטת האחסון שלי שבזכותה אני שומרת אותו במקפיא חצי שנה!

כן כן, פעמיים בשנה בלבד אני הולכת לשוק אל דוכן ה"ירוקים" וקונה בכל פעם 6 צרורות ירוקים ורעננים של בזיליקום ומכינה מהם את הממרח המושלם הזה. אני משאירה צנצנת אחת במקרר שמתחסלת תוך ימים ספורים ואת השאר אני מקפיאה בתוך תבניות סיליקון של קוביות קרח במקפיא ובכל שימוש אני מוציאה 2-3 קוביות של פסטו קפוא ומחממת אותו עם מעט שמן זית ובתוך שניות מתפשט ריח של בזיליקום רענן בכל הבית כאילו שהרגע חזרתי מן השוק.

בנוסף ערכו התזונתי של המתכון הזה גבוה יותר מכיוון שגם הקשיו וגם הצנוברים אינם קלויים וכך חומצות השומן הבריאות שבהן נשארות איכותיות ומועילות.

אז קדימה לעבודה, קבלו מתכון לפסטו - מתכון בייתי מדהים וקל להכנה:


מתכון לפסטו


הרכיבים:

​2 וחצי חבילות בזיליקום 5 שיני שום 3 כפות צנוברים 6 קשיו שמן זית מלח פלפל


אופן ההכנה:

1. את הבזיליקום יש להפריד מהגבעולים ולהשתמש רק בעלים (כי הגבעולים מרים)

2. לטחון הכל במעבד מזון

3. להוסיף שמן זית לקבלת המרקם הרצוי (כרבע כוס)

4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם

הערה: בחרתי לדלג על הקלייה של הקשיו והצנוברים על מנת לשמור על ערכם התזונתי הגבוה שנפגם בחימום.


​סרטון הכנת פסטו


מתכון לפסטו - שלב ראשון מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
מתכון לפסטו - שלב ראשון מכניסים את כל החומרים למעבד מזון


פסטו
פסטו


חלוקת ממרח הפסטו בתוך תבניות של קרחונים, מומלץ מסיליקון. את התבניות מכניסים למקפיא.
חלוקת ממרח הפסטו בתוך תבניות של קרחונים, מומלץ מסיליקון. את התבניות מכניסים למקפיא.


למתכונים נוספים: https://www.zviadiet.co.il/recipes

אוהבים מתכונים בסרטונים? מוזמנים לערוץ היוטיוב שלי:


הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ואורח חיים בריא משנת 1997.



 




Comments


bottom of page