top of page

חובזה - האחות החינמית של התרד - מתכונים עם חובזה

עודכן: 14 במאי

עונת החורף היא זמן נפלא לצאת אל הטבע ולגלות את החובזה שגדלה באופן טבעי ופראי מכל עבר ומוגשת לנו על ידי הטבע במלוא הדרה וטעמה - ובחינם:)

החוביזה (בשמה העיברי: חלמית) מזכירה בטעמה את התרד.

מבחינה תזונתית החוביזה עשירה בסיבים תזונתיים, בחומצה פולית ובברזל וכמו כל ירק ירוק עלי דלה מאד בקלוריות.

ניתן להשתמש בחוביזה להכנת מתכונים רבים: סלטים, מרקים, מטבלים, פשטידות, לביבות, קציצות, מאפים ממולאים, למלא את עלי החוביזה ועוד.

למעשה כל מתכון עם תרד יכול מאד להתאים גם לחוביזה.

אז צאו אל הטבע, קטפו לכם שקית של עלי חוביזה ותחזרו לכאן :)





מתכון לפשטידת חוביזה דיאטטית, בריאה וטעימה:

החומרים:

שקית (לא מלאה) של עלי חוביזה

1 קופסת גבינה בולגרית 5%

5 ביצים

חצי כוס קוואקר דק

3 פרוסות גבינה צהובה 9%-15%

1 קוטג' 5%

1 בצל קצוץ - אפשרי


אופן ההכנה: (זה בדיוק הזמן להציץ בסרטון)

1. שוטפים היטב את עלי החוביזה במים מהברז.

2. חולטים כמה דקות את עלי החוביזה בסיר עם מים רותחים.

3. מסננים את עלי החוביזה החלוטים מן המים וחותכים אותם.

4. בקערה מערבבים את כל החומרים: את כל הגבינות, הביצים, הקוואקר והבצל.

5. מוסיפים לקערה את עלי החוביזה ומערבבים.

6. שופכים הכל לתבנית משומנת.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים ב 180 מעלות עד להזהבה קלה.


בתיאבון!






מתכון דיאטטי לבורקס דפי אורז במילוי גבינות וחוביזה

דפי אורז הם פתרון נפלא להכנה של "בורקס בריא" או אם תרצו "בורקס דיאטטי" שמכיל הרבה פחות שומן, פחמימות וקלוריות בהשוואה לבורקס רגיל.


החומרים:

דפי אורז

1 קוטג' 5%

חצי ריקוטה 5%

1 גבינה בולגרית 5%

עלי חוביזה


אופן ההכנה: (הכל בסרטון)

1. שוטפים את עלי החובזה

2. חולטים את עלי החוביזה בסיר עם מים רותחים לכמה דקות על מנת שיתרככו

3. חותכים את עלי החוביזה החלוטים.

4. מערבבים בקערה את עלי החוביזה ואת הגבינות

5. מכינים את הבורקס לפי התאור שבסרטון.


בתיאבון!


למתכונים נוספים שכולם בריאים, טעימים וקלים להכנה לחצו כאן:







הכותבת היא צביה, דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ולאורח חיים בריא 26 שנים.

ליצירת קשר: 0546696232

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Comments


bottom of page