מנטורית לקידום אורח חיים בריא בחברות ובארגונים

אנו חיים בעידן של שפע ופיתויים ומנהלים אורח חיים יושבני, כך מגיפת ההשמנה צוברת תאוצה של ממש, ואיתה גם המחלות הנילוות (סוכרת, שומנים בדם, לחץ דם גבוה, מחלות לב וכלי דם וכו'). 

תהליך של "הבראה אירגונית" והכנסת אורח חיים בריא לחברות רבות הינו תהליך מתבקש.

חווית העובד חיובית מאד על כך שהארגון דואג לבריאותו ומקדם עבורו אורח חיים בריא - זה כלל לא מובן מאליו!

תהליך הכנסת אורח חיים בריא לארגון יכולה לכלול כמה דברים:

1. מתן יעוץ מקצועי למטבח המשרדי הן מבחינת המזונות הנרכשים והן מבחינת עיצוב המטבח (כלים, מיקום, סידור וכו')  כשהרעיון הוא: הנגשת בריאות.

התהליך של שינוי המטבח המשרדי כשלעצמו משפיע לחיוב על האכילה הלא מודעת של העובדים ומשפר את בריאותם.

2. תליית שילוט ברחבי החברה שמטרתו לעודד פעילות גופנית במהלך יום העבודה ולעזור בבחירות תזונתיות נכונות יותר.

3. מתן הרצאות העשרה, השראה ומוטיבציה לכלל עובדי החברה בנושאים מגוונים שקשורים לאורח חיים בריא.

4. הנחיית סדנאות "החוויה שבהרזיה" - סדנאות בוטיק בקבוצות קטנות לאורח חיים בריא ולירידה במשקל.

התהליך יכול לכלול גם חלק מן השלבים שציינתי לפי רצון החברה. מוזמנים לפנות ליעוץ לצביה דיאטנית קלינית.

כל ההרצאות והסדנאות לחברות מועברות גם באונליין

 Fyber פרוייקט קידום בריאות בחברת 

בריאות בחברות

https://bit.ly/2SnvGSE

mako מתוך כתבה בנושא עובדים בריא: טרנד הבריאות שכובש את מקומות העבודה 

FYBER מכתב המלצה ממנהלת משאבי אנוש בחברת 

בריאות בחברות
מהפך הבריאות בחברת fyber

Servicenow פרוייקט קידום בריאות בחברת 

קידום בריאות 2.jfif
פרויקט קידום בריאות.jfif
קידום בריאות 1.jfif
קידום בריאות 3.jfif

ואלה הדברים שכתבה דבי שיזמה את הפרוייקט

בימים אלה חוזרים עובדי החברה לעבודה במשרדים אחרי יותר משנה בבית

החלטנו לנצל את השנה שהעובדים היו בבית ליצירה של תרבות ארגונית חדשה שמקדמת תזונה ואורח חיים בריא

במהלך השנה התחלנו בשיתוף פעולה עם צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומקדמת בריאות בחברות וארגונים

הפרויקט מבוסס על התיאוריה של פרופ' בריאן וונסינק שהקדיש את הקריירה שלו לחקר האכילה הלא מודעת וחזר עם הסבר לתעלומה: נדמה לנו שאנחנו מחליטים מה וכמה לאכול, אבל למעשה הסביבה, ההקשר או גודל הצלחת הם שמחליטים עבורנו.

פרופ' בריאן וונסינק (Brian Wansink), פרופסור לשיווק ומנהל המעבדה לחקר אוכל באוניברסיטת קורנל, הקדיש את הקריירה שלו לחקר האכילה הלא מכוונת שלנו. בראיון ל"הארץ" הוא מסביר ששיקולים רציונליים, ידע תזונתי ואפילו תחושת הרעב משחקים תפקיד קטן בלבד בהחלטה אם לקחת או לא לקחת עוד פרוסה מהעוגה.

"רובנו לא אוכלים יותר מדי מפני שאנחנו רעבים", כותב וונסינק בספרו "Mindless Eating" (יצא בעברית תחת השם "הרזיה ללא דיאטה" בהוצאת פוקוס), "אנחנו אוכלים יותר מדי בגלל משפחה וחברים, אריזות וצלחות, שמות ומספרים, תוויות ותאורה, צבעים ונרות, צורות וריחות, הסחות דעת ומרחקים, ארונות וצנצנות". לטענת וונסינק, האדם הממוצע מחליט כ–250 החלטות הקשורות באוכל בכל יום, והוא אינו מסוגל להסביר או לתרץ 200 מהן.

כלומר ידע תזונתי חשוב מאד אבל אינו מספיק!

גם אם נבין שמזון מסוים פוגע בבריאותנו אבל במקום העבודה שלנו ניחשף אליו במשך שעות רבות סביר להניח שבסוף נאכל אותו גם כשברור לנו שאנחנו מזיקים לבריאותנו.

לכן החלטנו ליצור במשרדי Servicenow מטבחים שמנגישים בריאות.

הפרוייקט כלל שדרוג של רשימת הקניות הקבועה שלנו לרשימה שמכילה מגוון רחב של מזונות בריאים ופחות מזונות מעובדים.

לאחר מכן סידרנו את המטבח בצורה כזאת שהמזונות הבריאים יהיו נגישים, זמינים ומזמינים:

הנחנו אותם במיכלים שקופים ובמקומות בולטים ואילו את המזונות הפחות בריאים אחסנו במקומות פחות בולטים לעין.

איזה כיף להגיע למטבח שלנו ולראות ירקות ופירות שטופים ומזמינים, צנצנות מלאות באגוזים, שקדים ופירות יבשים. ואכן, כבר בתוך ימים ספורים ראינו עלייה משמעותית בצריכת הירקות והפירות במשרד.

כיף לקבל את הפידבקים של העובדים המרוצים שזורמים אלינו כל הזמן.

איכפת לנו מבריאות העובדים שלנו כי עובדים בריאים הם עובדים מאושרים – וזאת מטרתנו העיקרית.

servicenow1.jfif
servicenow2.jfif
servicenow3.jfif

סדנת "החוויה שבהרזיה" במקום העבודה

לא צריך בייביסיטר, לא צריך לצאת מהבית...

סדנת "החוויה שבהרזיה" מגיעה עד אליך למקום העבודה!

סדנת בוטיק חווייתית ואינטימית המבוססת על שיטה ייחודית שפיתחתי, המקנה ארגז כלים מתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית לשינוי מחשבתי, אימוץ הרגלי אכילה בריאים והתמודדות עם אכילה רגשית.

השיטה מובילה לשינוי אמיתי, באמצעות מהפך מחשבתי והתנהגותי.

סדנת בריאות בחברת הפניקס
סדנת החוויה שברזיה בשילב
ולנס1.jpg
סדנת החוויה שבהרזיה בחברת הפניקס

הרצאות העשרה לעובדים

מגוון רחב של הרצאות העשרה מקצועיות לעובדים בתחומי התזונה ואורח חיים בריא.

מתאים לחברות שרוצות לקדם אורח חיים בריא בארגון.

ניתן להזמין הרצאה בודדת או סדרת הרצאות.

מתאים מאוד לימי בריאות, ימי כיף, יום המשפחה, יום האישה, לפני חגים, הרמות כוסית ועוד.

צביה דיאטנית קלינית
IMG_2434.JPG
תנועת המושבים 1.jpeg
הרצאות בריאות
הרצאה על אורח חיים בריא.jpeg
הרצאות מרתקות
הרצאה בתזונה
רשות האכיפה4.jpeg
הרצאה בתזונה
הרצאות תזונה.jpeg

בין לקוחותיי:

rafael-logo-png-transparent.png
מכבי.png
תעא.jpg
כאן.jpg
הנהלת בתי המשפט לוגו.jfif
אכיפה.png
algosec_600.jpg
Operative.png
Avaya_Default_Image.png
Lumenis_Logo_l.jpg
ביטוח לאומי.jpg
ilyon logo.png
מרכז השלטון המקומי.jpg
pwc.png
רפא.png
cb4 logo.png
בזק-בינלאומי.jpg
ROTARY_2490_LOGO.gif
maof.png
מעוף.jpg
pando-logic-logo-300x145.png
ג'וינט לוגו.png
FLEX.png
webhose_logo.png
hp.png
salesforce.jpg
openl_logo-notag-lores (1).png
ServiceNow.logo.jpg
pagaya logo.png
Meptagon_Logo.png
tapingo-logo-300x145.png
אגד.png
screenovate.png
שבא.png
מסב לוגו.png
GuardKnox-Logo-Color.png
עמותה לילדים בסיכון.png
passportogo.jpg
אלומות.png
שבס.jpg
עמותה.jpg
רעננה.JPG
רשלצ.jpg
לוד.jfif
דרום השרון לוגו.png
עיריית רמת גן.png
אשדוד.jfif
נילסן לוגו.png
נתניה.jpg
יבנה.jfif
אמזה אלעד לוגו.jpeg
פתח תקוה.jfif
חדרה.jpg
עיריית נס ציונה לוגו.png
אור יהודה.jpg
גבעתיים לוגו.jpg
שחר און.jpg
כפס.jfif
מושבים.jpg
מטב.jpg
ניר אליהו.jpg
עמוס גזית לוגו.jpg
כיל.jpg
גזר.png
שלובות לוגו.png
vrt.jpg
הדסה נעורים.png
שכולו טוב לוגו.png
אורט.jpg