רוצים מקום עבודה בריא יותר?

אנו חיים בעידן של שפע ופיתויים, מנהלים אורח חיים יושבני ומגיפת ההשמנה והמחלות הנלוות אליה צוברת תאוצה של ממש.

במקומות עבודה רבים העובדים נמצאים שעות רבות במקום העבודה, רוב שעות היום הם יושבים והשפע, הזמינות והנגישות של המזון המוצע להם בפינות הקפה, בקפיטריות, בחדרי הישיבות ובחדרי האוכל הנם תורמים משמעותיים לעלייה במשקל ולמחלות הנלוות אליה כגון:

סוכרת, לחץ דם גבוה, שומנים גבוהים בדם, כבד שומני וכו' או כמו שאני נוהגת לקרוא לה: תחלואת השפע.

תחלואה זאת גורמת לאנשים להיעדר ממקום עבודתם ובנוסף לירידה במצב הרוח והחיוניות.

מחקרים רבים מראים שעובדים שאוכלים מזון בריא פרודוקטיביים יותר.

בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר חברות אשר דואגות לקדם את בריאות עובדיהם במסגרת מקום העבודה.

הניסיון בארץ ובעולם מראה כי מעסיקים שמשקיעים בקידום בריאות נהנים:

  • מגידול בתפוקת העבודה

  • מירידה במספר ימי ההיעדרויות של העובדים

  • מעלייה בשביעות הרצון של עובדיהם

חווית העובד חיובית מאד על כך שהארגון דואג לבריאותו ומקדם עבורו אורח חיים בריא - זה כלל לא מובן מאליו!

תהליך הכנסת אורח חיים בריא לארגון יכולה לכלול כמה דברים:

1. מתן יעוץ מקצועי של דיאטנית קלינית למטבח המשרדי הן מבחינת המזונות הנרכשים והן מבחינת עיצוב המטבח (כלים, מיקום, סידור וכו')  מתוך מטרה להנגיש בריאות.

התהליך של שינוי המטבח המשרדי כשלעצמו משפיע בצורה חיובית על האכילה הלא מודעת של העובדים ומשפר את בריאותם.

2. תליית שילוט ברחבי החברה שמטרתו לעודד פעילות גופנית במהלך יום העבודה ולעזור בבחירות תזונתיות נכונות יותר.

3. מתן הרצאות העשרה, השראה ומוטיבציה לכלל עובדי החברה בנושאים מגוונים שקשורים לאורח חיים בריא.

4. הנחיית סדנאות לעובדים בקבוצות קטנות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל.

בסרטון הבא תקבלו ידע וכלים מקצועיים שיתנו לכם הזדמנות נפלאה להתחיל לקדם בריאות כבר עכשיו גם אצלכם בחברה.


הכותבת הינה דיאטנית קלינית, מנטורית לקידום בריאות, מרצה בכירה ומנחת סדנאות מזה 23 שנים.

העבירה בהצלחה פרויקטים בעשרות חברות מובילות במשק.


27 צפיות
ISRAEL