קציצות עדשים כתומות מדהימות

כאמא לילדה צמחונית אני לא מפסיקה לחפש אחר מתכונים שיהוו מקור לחלבון מהצומח לארוחות של ביתי.

יש הרבה מאד מתכונים לקציצות ירק למיניהן אבל חשוב להבין שאם אין בהן קטנית כלשהי הן לא מספקות את כמות החלבון הדרושה לארוחה.

ניסיתי כל כך הרבה מתכונים, שיניתי, שילבתי וגיוונתי ביניהם וכך הגעתי למתכון המנצח הבא של קציצות עדשים כתומות מדהימות בטעמן, בריאות מאד וקלות ומהירות להכנה כמובן באפיה.

ואגלה לכם סוד קטן, לא צריכים להיות צמחונים כדי להינות מהן, לפי ההמלצות התזונתיות החדשות של ישראל לתזונה ים תיכונית מומלץ מאד פעם בשבוע לאכול בארוחה העיקרית חלבון מן הצומח. ואם כבר חלבון מהצומח אז קטניות הן סופר פוד של ממש!

את המתכון הבא כל המשפחה תאהב :)

הרכיבים:

​1 כוס עדשים כתומות שטופות

1 בטטה 1 גזר

כף שמן זית 2 שיני שום כתושות צרור פטרוזיליה קצוץ 1 ביצה או 3 כפות טחינה גולמית 3 כפות שיבולת שועל (קוואקר) דקה מלח, פלפל וכמון

אופן ההכנה:

1. מקלפים וחותכים את הבטטה והגזר לקוביות ומבשלים במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים מהמים ומועכים לפירה. 2. בסיר נפרד מרתיחים את העדשים ומבשלים כ 20 דקות עד לריכוך.

מסננים וסוחטים היטב את עודפי המים. 3. מערבבים את הפירה עם העדשים ומוסיפים את השום, שמן, פטרוזיליה, ביצה, קוואקר, מלח, פלפל שחור וכמון. 4. להרטיב מעט את הידיים. ליצור קציצוות עדשים ולהניח אותן על נייר אפיה. 5. לרסס במעט שמן זית את נייר האפיה ואת הלביבות מעל. 6. לאפות בחום של 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות. 7. כעבור 20 עד 30 דקות להפוך את הלביבות ולהמשיך לאפות כ 5 עד 10 דקות נוספות.

בתיאבון!



0 צפיות
ISRAEL