מתכון מנצח לחצילים

חצילים זה החיים 🍆 ואני יודעת שלא רק עבורי, הרבה אנשים אוהבים חצילים. הבעיה היא שרוב האנשים אוכלים אותם מטוגנים. ראיתם פעם איך חציל "שותה" שמן מהמחבת? שותה לרוויה. חציל הוא ממש ספוג של שמן. חציל הוא ירק מבחינה תזונתית ולכן הוא "חינמי" כלומר הוא דל מאד בקלוריות ולכן ניתן לאכול אותו בכמות שאינה מוגבלת. אבל אם הוא מטוגן כמובן שזה כבר סיפור אחר לגמרי...🙄 ומעבר לנושא הקלורי, בשמן המטוגן נוצרים רדיקלים חופשיים שהם כידוע מאיצים הזדקנות ותורמיםולהיתפתחות מגוון רחב של מחלות כגון טרשת עורקים, סוכרת, מחלות סרטן, ועוד. לכן אני רוצה ללמד אתכם דרך מושלמת להכין חצילים אפויים בתנור בלי טיפת שמן, והסיבות שאני אופה אותם בלי שמן הן:

1. סיבה קולינרית - אם מורחים עליהם שמן הם נשרפים מבחוץ ולא נאפים מבפנים.

2. סיבה תזונתית - כשהם יוצאים מהתנור אני מרססת או מורחת עליהם מעט שמן זית קר. שמן זית שלא עבר חימום שומר על יתרונותיו התזונתיים במלואם!

אז אם גם אתם אוהבים חצילים ורוצים ללמוד איך להכין אותם בדרך קלה, מהירה, בריאה ודיאטתית, הסרטון הבא הופק במיוחד בשבילכם:



אופים ב 180 מעלות עד להשחמה קלה ולאחר מכן מנמיכים את החום ל140 מעלות עוד זמן מה עד לריכוך.

כשמוציאים מהתנור ניתן לרסס או למרוח בעזרת מברשת סיליקון במעט שמן זית ולכתוש מעל שום טרי.

אפשר גם לפזר מעל קצת טחינה משומשום מלא.

כך זה נראה מוגש לשולחן:



בתיאבון!


395 צפיות
ISRAEL