ממרח פסטו ביתי

עודכן ב: לפני יום

"פסטו זה החיים" כך אומרת הבת שלי.

ואכן כשיש לי ממרח פסטו במקרר הבנות שלי תמיד מוצאות למה להוסיף אותו: לפסטה, לטוסט, לתבשילים ואפילו סתם כך על צנים עם גבינה לבנה וקיבלתם שדרוג מושלם.

יש הרבה סוגי פסטו שניתן לקנות בסופר. ככלל, פסטו שנמצא בצנצנת זכוכית במקרר יהיה תמיד עדיף על פסטו שנמכר על המדף הרגיל. וזאת מכיון שהפסטו מורכב מבזיליקום שהוא ירק. ירק דורש אחסנה בקירור כדי שלא יירקב. ולכן צנצנות פסטו שנמכרות על המדף הרגיל (ולא במקרר) יכילו בהכרח יותר כימיקלים משמרים.

אבל אני רוצה לשאול אתכם שאלה, מדוע לקנות ממרח פסטו שמכיל חומרים כימיים מלאכותיים מיותרים למיניהם כשאפשר להכין אותו בבית בקלות ובמהירות? ויותר מזה, אלמד אתכם גם את שיטת האחסון שלי שבזכותה אני שומרת אותו במקפיא חצי שנה!

כן כן, פעמיים בשנה בלבד אני הולכת לשוק אל דוכן ה"ירוקים" וקונה בכל פעם 6 צרורות ירוקים ורעננים של בזיליקום ומכינה מהם את הממרח המושלם הזה. אני משאירה צנצנת אחת במקרר שמתחסלת תוך ימים ספורים ואת השאר אני מקפיאה בתוך תבניות סיליקון של קוביות קרח במקפיא ובכל שימוש אני מוציאה 2-3 קוביות של פסטו קפוא ומחממת אותו עם מעט שמן זית ובתוך שניות מתפשט ריח של בזיליקום רענן בכל הבית כאילו שהרגע חזרתי מן השוק.

בנוסף ערכו התזונתי של המתכון הזה גבוה יותר מכיון שגם הקשיו וגם הצנוברים אינם קלויים וכך חומצות השומן הבריאות שבהן נשארות איכותיות ומועילות.

אז לעבודה,

הרכיבים:

​2 וחצי חבילות בזיליקום 5 שיני שום 3 כפות צנוברים 6 קשיו שמן זית מלח פלפל

אופן ההכנה:

1. את הבזיליקום יש להפריד מהגבעולים ולהשתמש רק בעלים (כי הגבעולים מרים)

2. לטחון הכל במעבד מזון

3. להוסיף שמן זית לקבלת המרקם הרצוי (כרבע כוס)

4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם

הערה: בחרתי לדלג על הקלייה של הקשיו והצנוברים על מנת לשמור על ערכם התזונתי הגבוה שנפגם בחימום.





551 צפיות
ISRAEL