מאפינס כוסמין ושיבולת שועל

אני חובבת של מאפינס!

אוהבת את זה שהם מגיעים בדיוק בגודל הנכון וחוסכים ממני את התענוג המפוקפק של ליישר וליישר את העוגה...

ואם אפשר גם מאפינס וגם בריאים אז זאת חגיגה של ממש!

ומה הקמח המושלם למטרה הזאת? קמח כוסמין מלא כמובן.

קמח כוסמין מלא הוא קמח מושלם לאפיה. בניגוד לקמח חיטה מלא שיוצא דחוס, כבד וטעמו דומיננטי מדי, הקמח כוסמין יוצא אורירי, טעים וקליל. את המתכון הבא קיבלתי מחברתי טלי שהיא בשלנית ואופה מהטובות שהכרתי. שמחה ונרגשת לשתף אותו איתכם, מבטיחה לכם מאפה משובח שיכול להתאים עם הקפה של אחר הצהריים ואני גם נותנת אותו לבנות לארוחת הבוקר.

והפעם חרגתי ממנהגי וחישבתי עבורכם את הקלוריות: 180 קלוריות ליחידה.

הרכיבים:

1 ורבע כוסות קמח כוסמין מלא חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) שקית אבקת אפיה חצי כפית מלח 1 ביצה 1 בננה, מעוכה היטב שליש כוס שמן זית 1 כף דבש 1 כף סוכר שליש כוס חלב חצי כוס יוגורט 1 כף פצפוצי שוקולד (או שורה של קוביות שוקולד חתוכות) 1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2. משמנים תבנית מאפינס של 12 שקעים. 3. בקערה אחת מערבבים: קמח, קוואקר, אבקת אפיה ומלח. 4. בקערה שניה טורפים ביצה, בננה, שמן, דבש, וניל, סוכר, חלב ויוגורט לעיסה אחידה. 5. מערבבים ביחד את תכולת שתי הקערות ומוסיפים את פצפוצי השוקולד. 6. מחלקים את העיסה בין 12 השקעים ואופים כ 25 דקות עד שהמאפינס משחימים ומתייצבים.

בתיאבון!


0 צפיות
ISRAEL