טיפים מנצחים כיצד לעבור את חג הפסח מבלי לעלות במשקל

עודכן: 10 באפר׳

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא...

ואיתו גם המצות, החרוסת, הקניידלעך והעוגיות בוטנים.


שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד למה החג הכי משמין בשנה מגיע רגע לפני שאנחנו פושטים את בגדי החורף ולובשים את בגדי הים?

איך לא חשבו להפוך את הדברים ולחגוג אותו לפני כניסת החורף כשאנחנו נכנסים לפסטיבל הטרנינגים?

אף פעם לא הבנתי את ההגיון שבדבר, כל כך חבל שלא התייעצו איתי על זה.


ועדיין, פסח הוא אחד החגים הכי אהובים עליי בשנה.

יש בו תחושה של התחלה, של פריחה, של לבלוב, של שמחה, של נקיון, של התחדשות ושל התרגשות.

הוא גם חג ארוך ומאפשר לנו ימים רבים של טיולים בטבע הפורח ובילויים עם משפחה וחברים - כיף גדול.



יחד עם זאת, תסכימו איתי שאי אפשר להתעלם מעובדה אחת שקשורה לחג - כולנו כבר יודעים שפסח הוא אחד החגים הכי משמינים בשנה.

רצף הארוחות החגיגיות ביחד עם האוכל המיוחד: המצות, הקניידלעך, העוגיות והכבד הקצוץ הופכים אותו לאתגר משמעותי לגזרה של כולנו.


בדיוק בגלל זה אני רוצה לתת לכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לעבור את פסח בשלום:

  1. אל תגיעו לארוחות החג רעבים מדי. אם תגיעו לארוחת החג ברעב קיצוני, בשילוב עם אווירת החג החגיגית - יש סיכוי מאד גבוה שלא תשלטו בבחירת המזונות ובכמויות.

  2. בארוחה חגיגית אל תתנו לשפע לבלבל אתכם. בחרו לכם מבין כל המזונות שעל השולחן את מה שאתם רוצים לאכול, סדרו לכם צלחת מנצחת אחת שתכיל בין שליש לחצי ירקות ובשאר הצלחת מאכלים שכיף לכם לאכול ואיכלו אותה לאט ובהנאה. צלחת אחת טעימה, בריאה ומזינה - אבל אחת.

  3. בין אם אתם מארחים ובין אם אתם מתארחים - דאגו להכין גם מאכלי ירקות טעימים ובריאים. הרי מטעמי החג המשמינים בטוח יהיו על השולחן. אז תנו להם קונטרה באמצעות סלטים, אנטיפסטי או פשטידות בריאות וטעימות - ותתפלאו לראות שדווקא המאכלים הבריאים יתחסלו ראשונים.

  4. אם הישיבה מול השולחן גורמת לכם להמשיך ולטעום מהמאכלים שעל השולחן גם אחרי שסיימתם את הצלחת שלכם - קומו! עזרו לפנות, לסדר, צאו למרפסת או לחצר או עשו כל פעולה אחרת שתסיח את דעתכם מלהמשיך לאכול.

  5. כולנו מתכוננים לארוחת ליל הסדר שעוברת תוך 3 שעות - אבל בואו לא נשכח את חול המועד פסח שהוא הרבה יותר ארוך והרבה יותר משמעותי. נצלו את החופשה הארוכה בפסח ליותר טיולים והליכות - סופסוף יש הרבה יותר זמן ומזג אוויר נעים - נצלו אותו היטב. והכי חשוב: תמיד תקפידו לצאת מהבית מאורגנים מבחינת מים, ארוחות טעימות, בריאות ומזינות, אחרת תמצאו את עצמכם מנשנשים חטיפים, עוגיות ושאר הפתעות.


בפסח המצות הן אתגר בפני עצמו - גם לגזרה (הידעתם שמצה אחת שווה בכמות הקלוריות שלה ל 2 פרוסות לחם ומשביעה הרבה פחות) וגם לבטן (המצה הדחוסה, היבשה ודלת הסיבים התזונתיים גורמת לגזים, כאבי בטן ועצירות).

ולכן המצב של אכילת מצות במשך שבעה ימים רצופים מחייב אותי לתת לכם כמה טיפים מנצחים גם כאן:

  1. לא חייבים לאכול מצה בכל ארוחה. מאד עדיף שלא. יש גם פחמימות אחרות שמתאימות לפסח.

  2. ניתן להשיג בכל סופר גם מצה מחיטה מלאה שעשירה בסיבים תזונתיים שתעזור הן לתחושת השובע והן להימנע מעצירות.

  3. מי אמר שמצה טעימה רק עם שוקולד למריחה? תתפלאו! היא טעימה גם עם קוטג', גבינה לבנה ואבוקדו.

  4. אם לכל אכילת מצה תצמידו אכילת ירקות תעשו טוב גם לבטן שלכם וגם לגזרה.

  5. בגלל אכילת המצות הדחוסות והיבשות בפסח חשוב במיוחד להרבות בשתיית מים.

  6. מוזמנים לנסות תחליף למצה שהוא טעים, בריא וקל להכנה - טורטיה מכוסמת ירוקה, בסרטון הבא:


7. ועוד תחליף למצה שהוא טעים, דל קלוריות ומעניין הוא שימוש בדפי אורז להכנת מאכלים שונים. בסרטון הבא תוכלו לראות איך אני מכינה בקלות בורקס מדפי אורז:



רוצים רעיונות למילויים בריאים וטעימים נוספים לבורקסים מדפי אורז?

מוזמנים לדף המתכונים שלי לחצו כאן


ואם בענייני פחמימות עסקינן, אני מצרפת כאן רשימה של מגוון מקורות לפחמימות בתפריט שלנו שכולן כשרות לפסח, לשימושכם: •קינואה

תירס, פופקורן

קטניות – שעועית, אפונה, עדשים, פול, חומוס, סויה

אורז

כוסמת

בטטה

טפיוקה


* אינני מתייחסת לנושא הכשרות לפסח מבחינת אוכלי קטניות, אלא התייחסות תזונתית בלבד.



הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ולאורח חיים בריא 25 שנים


מוזמנים להצטרף לאתגר 21 יום של "החוויה שבהרזיה" מיד אחרי פסח



 

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים, טיפים, מתכונים ועוד שלל הפתעות:








231 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול