חודש המודעות לסרטן המעי הגס

עודכן ב: 1 דצמ 2020

חודש מרץ הינו חודש המודעות לסרטן המעי הגס.

וירוס הקורונה תפס את כל תשומת ליבנו אבל עדיין חשוב לעצור ולהבין קצת יותר על גורמי הסיכון למחלה הזאת כדי לדעת איך ניתן להפחית את הסיכון לחלות בה.

גורמי הסיכון העיקריים לסרטן המעי הגס:

  1. עודף שומן בגוף הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר המגדיל את הסיכון לסרטן המעי הגס.

  2. אכילת דגנים מלאים ומזונות המכילים סיבים תזונתיים מקטינה את הסיכון לחלות.

  3. צריכת בשרים מעובדים וכמויות גבוהות של בשר אדום היא גורם סיכון לסרטן המעי הגס.

  4. שתיית 2 משקאות אלכוהוליים או יותר מדי יום הינה גורם סיכון לסרטן זה.

  5. פעילות גופנית מתונה מדי יום מפחיתה את הסיכון.

המכון האמריקאי לחקר הסרטן AICR פירסם אינפוגרפיקה חדשה לקמפיין המודעות, בנושא צריכת דגנים מלאים וסיבים תזונתיים למניעת המחלה. הנה היא לפניכם:

לכתבה בנושא עשר ההמלצות החשובות ביותר למניעת סרטן:

https://www.zviadiet.co.il/post/10-ההמלצות-החשובות-ביותר-למניעת-סרטן


הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות 24 שנים.


39 צפיות0 תגובות